abonneren

Nokia-baas onder de indruk van Apple's iPhone

Nokia-baas Olli-Pekka Kallasvuo is onder de indruk van de nieuwe concurrenten in de smartphonemarkt. Nokia gaat hard vechten om de dominante positie te behouden.Nieuwe concurrenten als Apple, Google,Research In Motion en Microsoft zorgen ervoor dat meer consumenten interesse krijgen in smartphones. Internet krijgt een steeds belangrijkere plek in de levens van mensen waardoor ze ook onderweg over het internet willen surfen.

Nokia moest even wennen toen het in korte tijd de machtigste IT-bedrijven ter wereld erbij kreeg als concurrenten. Voorheen concurreerde Nokia met andere mobiele-telefoonfabrikanten als Samsung, Motorola, LG Electronics en Sony Ericsson.

Olli-Pekka Kallasvuo bewondert de manier waarop Research In Motion zijn BlackBerry tot een succes heeft gemaakt in de zakelijke markt. Hij is ook zeer onder de indruk van Apple's iPhone. Kallasvuo is van mening dat Apple met zijn iPhone de mobiele-telefonie industrie positief heeft beïnvloed. Consumenten verwachten door de komst van de iPhone meer van hun smartphone. Alle fabrikanten zijn wakker geschud en werken aan betere modellen.

Wat betreft Google's Android kon Kallasvuo nog niet zeggen wat de impact zal zijn op de markt. Het feit dat het machtigste internetbedrijf ter wereld in de smartphonemarkt stapt, zorgt voor enige ongerustheid bij Kallasvuo.

Nokia heeft recentelijk een deal gesloten met Microsoft. Op de meer dan 80 miljoen Series 60 smartphones zal Microsofts mobiele besturingssysteem Windows Mobile draaien.

Nokia verkoopt meer dan 400 miljoen mobiele telefoons per jaar en heeft 40 procent van de wereldwijde markt in handen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie