abonneren

Nog steeds geen multidisplay met GeForce 8800 SLI

nVidia krijgt sinds de geboorte van SLI al kritiek op de multidisplay-afhandeling. Wie één grafische kaart heeft kan twee schermen aansturen, wie twee kaarten in SLI zet kan er maar één aansturen. Alle hoop was gevestigd op de GeForce 8800 -- tevergeefs, naar nu blijkt.nVidia riep vanaf de introductie van SLI dat multimonitorsupport in een volgende driverversie zou komen. Bij de introductie van de GeForce 7800 GTX werd dit veranderd in 'een volgende hardwarerevisie'.
Aangezien de GeForce 8800 vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd is, mag hier toch wel van een nieuwe hardwareversie gesproken worden. Maar wederom is SLI + multimonitor de grote afwezige. Tenzij u een derde grafische kaart koopt...

In de presentatie van nVidia's nieuwe 680i-chipset is te zien hoe de drie pci-express-sloten gebruikt kunnen worden. Daarin is ook te zien dat twee 8800-kaarten in SLI nog steeds niet meerdere monitoren kunnen aansturen. nVidia wil hiervoor een derde grafische kaart inzetten. Leuk, maar twee schermen aansturen met drie grafische kaarten is een beetje overkill. Heeft u geen interesse in SLI dan zit u beter: de drie kaarten kunnen in normale modus maar liefst zes monitoren aansluiten.

Bron: The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie