abonneren

'Nog ruim 300,000 servers kwetsbaar voor Heartbleed-bug'

Nog steeds zijn ruim 300,000 servers kwetsbaar voor de ernstige Heartbleed-bug. Het gaat om servers die in de twee maanden sinds de ontdekking van het lek nog steeds niet gerepareerd zijn.

Dat zegt beveiligingsbedrijf Errata.

Poort 443

Het bedrijf scande daarvoor de beruchte poort 443, die ten tijde van het lek de grote boosdoener was voor "het grootste internetlek aller tijden". Andere poorten zijn niet gescand, dus mogelijk zijn nog meer servers kwetsbaar.

Helft

Toen de Heartbleed-bug werd ontdekt, waren er zo'n 600,000 servers gevoelig voor het lek. Een maand later waren dat er nog 'maar' 318,239. Sinds die tijd is er echter weinig veranderd, en zijn er nog steeds 309,197 servers kwetsbaar.

Volgens het beveiligingsbedrijf geeft het aan dat er aan dat er nog maar weinig bedrijven zijn die zelfs maar de moeite nemen om de nodige veiligheidspatches te installeren.

Grootste lek ooit

De Heartbleed-bug werd 2 maanden geleden ontdekt, en werd door beveiligingsexperts één van de grootste internetlekken aller tijden genoemd. Volgens de ontdekkers werd met de bug meer dan de helft van het internet geraakt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: