abonneren

Nog dit jaar 3 miljard internetgebruikers

Eind 2014 zullen er om en nabij de 3 miljard mensen op internet zitten, voorspelt een rapport van de VN. Daarvan komt tweederde uit ontwikkelingslanden, waar vooral mobiel internet erg in trek is.

Dat blijkt uit een rapportvan de International Telecommunications Union. Zij brengen ieder jaar een rapport uit met de stand van het internet over de wereld. Samen met alle mobiele aansluitingen komt het totaal aantal internetters uit op bijna 3 miljard aan het eind van 2014. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 2,7 miljard.

Nog veel te doen

Hoewel 3 miljard internetters erg hoog ligt, is er nog steeds veel werk aan de winkel volgens de organisatie. Het aantal mobiele internetters stijgt immers nauwelijks meer, omdat volgens de ITU de markt verzadigd is.

Azië

Ook in de telecomwereld is er nog genoeg te doen; daar zijn in totaal 7 miljard mobiele abonnementen te tellen. Meer dan de helft daarvan komt uit Azië en Oceanië. Er zijn dus nog veel mobiele-telefoongebruikers die geen mobiel internet hebben.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: internet

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord