abonneren

NL Alert nog door veel burgers niet ontvangen

Het NL Alert werkt nog steeds niet helemaal zoals het zou moeten. Veel gebruikers kregen het waarschuwingsbericht van de overheid nog steeds niet binnen, al zijn er wel meer ontvangers van het controlebericht dan vorig jaar.
Het controlebericht van NL Alert werd maandag om 12.00 's middags verstuurd, tegelijkertijd met de sirene. NL Alert moet in 2017 het luchtalarm vervangen, maar het systeem kampt nog met veel problemen.

Tele2

EĆ©n van die problemen is dat het waarschuwingsbericht niet werkt bij Tele2. Die provider biedt sinds vorig jaar een eigen 4G/LTE-netwerk aan, maar dat ondersteunt NL Alert nog niet.

4G

4G was jarenlang een probleem voor NL Alert, want het bericht kwam op geen enkele telefoon binnen als mobiel internet daar aan stond. Inmiddels komt NL Alert wel binnen bij KPN, Vodafone en T-Mobile, en alle providers die gebruik maken van die netwerken.

Andere netwerken

Maar hoewel NL Alert inmiddels technisch werkt op de andere netwerken krijgt nog lang niet iedereen het bericht binnen. Op Twitter en Facebook melden veel gebruikers dat zij het bericht niet kregen, ondanks dat zij hun toestel daarvoor wel geschikt hadden gemaakt.

De overheid test ieder half jaar een NL Alert. De laatste keer dat dat gebeurde was 1 juli.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Lte, Vodafone, Nl alert, 4g, 4glte

Nieuws headlines

Laatste reactie