abonneren

Nissan ontwerpt conceptauto voor de videogeneratie

Het mag er dan uitzien als een kruising tussen de batmobile en de futuristische auto van de Jetsons, maar Nissans conceptauto Mixim genereerde veel interesse tijdens de Frankfurt International Motor Show. De auto is bedoeld voor mensen die liever in een virtuele wereld als Second Life leven dan in de echte wereld.De Nissan Mixim heeft drie stoelen en het ziet eruit als de mechanische natte droom van een hardcore gamer. Dat is niet toevallig, want Nissan heeft de auto ontwikkeld op basis van de input van tieners wereldwijd die auto's haten maar gek zijn op videogames.

"Dit is iets waarmee ze zich kunnen onderscheiden van hun ouders," aldus Francois Bancon, general-manager bij Nissan. "Ons ultieme doel was dat deze auto iets is dat hun ouders zouden haten."

Indien de Mixim het groene licht krijgt van Nissan dan kunnen de eerste exemplaren in 2012 over de weg rijden. De auto gaat tussen de 12.000 en 16.000 euro kosten.

Uit een onderzoek van Nissan naar de wensen van tieners (de toekomstige klanten) blijkt dat tieners wereldwijd niet geïnteresseerd zijn in auto's. Ze vinden ze lawaaiig, vies en ouderwets. Ze willen voornamelijk de wereld beleven via computers. Winkelen, luisteren naar muziek, het kijken naar films en het ontmoeten van vrienden, alles wordt digitaal gedaan. Nissan moest dus een concept bedenken dat die generatie zou aanspreken.

Verrassend is dat de Mixim niet bestuurd wordt met een joystick, maar met een stuurwiel dat lijkt op die uit een vliegtuigcockpit. De stoel van de bestuurder is in het midden van de auto geplaats, net als een gamer tussen zijn monitoren zou zitten. Achter de bestuurder zijn twee stoelen voor passagiers. Volgens Bancon zijn gamers namelijk geen eenzame zielen en willen ze best het gezelschap hebben van één of twee vrienden.

Onder het raam wordt informatie getoond op een split-screen manier. Het scherm wordt gevoed door middel van een stopcontact, net als bij een computer.

"Het eerste wat we besloten, is dat alles elektrisch moest zijn. Deze generatie is niet geïnteresseerd in dingen die niet elektrisch zijn. Ze zijn de plugin-generatie," aldus Bancon.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie