abonneren

Nintendo Wii met FreeLoader nu regiovrij te maken

U heeft een Nintendo Wii en wilt niet elke weer wachten tot een game in Europa op de markt is? Dan is er nu geen modchip (met bijbehorende professioneel soldeerwerk) meer nodig, maar een eenvoudig FreeLoader-schijfje van de firma Datel.De Nintendo Wii is voorzien van een regiocode. Zo kunnen op een Europese Wii geen Amerikaanse of Japanse schijfjes worden gespeeld. Het is dan extra vervelend dat bepaalde games véél eerder in andere regio's uitkomen, zoals Super Smash Brothers, of uberhaupt niet in Europa te krijgen zijn.
Datel heeft nu een speciale bootdisk ontwikkeld voor de Wii. De FreeLoader zorgt ervoor dat elke Wii met elk Wii-spel (en GameCube-spel) overweg kan, ongeacht de regiocodering. Ook worden firmwareupdates die met de spellen worden meegestuurd uitgeschakeld, zodat het systeem niet beschadigd kan raken.

De FreeLoader werkt alleen met originele games, niet met kopieën. Volgens Datel is hun oplossing compleet legaal, omdat er niets aan de Wii zelf veranderd wordt. Een mogelijk probleem is dat Nintendo besluit met een firmwareupdate de FreeLoader te blokkeren; Datel belooft dat het bedrijf in dat soort situaties nieuwe updates van de FreeLoader zal uitbrengen die gratis naar de klanten verstuurd worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: