abonneren

Nintendo Wii blijft dominante spelconsole

Consolefabrikanten hadden weinig te klagen over de laatste twee maanden van 2008. Vooral de Nintendo Wii blijft als hete broodjes over de toonbank gaan. Microsoft had, ondanks prijsverlagingen, moeite de verkoopcijfers van het jaar ervoor te behalen. De PS3 heeft het meest te leiden onder de recessie.De omzet van gameconsoles lag in 2008 hoger dan in 2007 (10% in november, 2% in december), ondanks de prijsdaling van de Xbox 360. Ook de omzet van games zelf steeg (11% in november, 15% in december). In Amerika is er in november en december bij elkaar $8,2 miljard dollar uitgegeven aan games.
Over het gehele jaar komt de omzet van de gamesindustrie uit op $21,33 miljard dollar, een unicum. In totaal zijn er in Amerika in 2008 iets meer dan 38 miljoen consoles verkocht.

De grote winnaar is uiteraard de Nintendo Wii, die in Amerika in het afgelopen jaar maar liefst 10,2 miljoen maal over de toonbank ging. De PlayStation 3 laat ook een indrukwekkende groei zien, maar het totaal aantal PS3's dat in 2008 van eigenaar wisselde blijft steken op 3,5 miljoen. De teller voor de Xbox 360 blijft steken op 4,74 miljoen exemplaren, vrijwel hetzelfde als het jaar ervoor.

Ook op handheldgebied blijft Nintendo onverslaanbaar. In de laatste twee maanden van 2008 werden er maar liefst 4,61 miljoen Nintendo DS'en verkocht tegenover 1,44 miljoen PSP's.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord