abonneren

Nintendo vraagt hulp tegen hard- en softwarepiraten

Producten van Nintendo verkopen goed. De Wii en Nintendo DS zijn een groot succes. Maar toch maakt Nintendo zich grote zorgen over de wereldwijde piraterij. Nintendo heeft de namen van zes landen bekend gemaakt waar de piraterij van zijn producten de spuigaten uitloopt. Volgens Nintendo bevinden er zich in China, Korea, Brazilië, Mexico en Paraguay gevaarlijke piratennesten. Hier komen de meeste modchips en kopieerkaarten vandaanwaarmee gamers illegale - en dus gratis - games kunnen spelen op Nintendo's Wii-consoleen Nintendo DS-handheld.
Nintendo roept alle nationale en internationale organisaties die zich bezig houden met de bestrijding van hard- en softwarepiraterij op om de overheden van de piratenlanden meer onder druk te zetten om de piraten in hun land te bestrijden.

Volgens Nintendo is Korea een goed voorbeeld van hoe het moet. De Koreaanse overheid bestrijdt actief de piraten in het land. Vorig jaar heeft Korea meer dan 75.000 modchips en kopieerkaarten buitgemaakt en vernietigd. Nintendo wil vooral de makers van de R4 DS flashkaart stoppen. Volgens Nintendo behoren de R4-makers tot de gevaarlijkste en meest hardnekkige piraten ter wereld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: