abonneren

Nintendo verliest rechtszaak over controller

Nintendo heeft een gevoelige nederlaag geleden: de rechtbank van Texas heeft beslist in het voordeel van Anascape Ltd, dat claimt dat de Wii Classic Controller, de Wavebird Controller en de originele Nintendo Gamecube Controller inbreuk maken op een van hun patenten.De rechter eist dat Nintendo vanaf vandaag stopt met het verkopen van deze controllers, of dat het royalties gaat storten op een speciale rekening. Anascape wil nu zelf met controllers op de markt komen, waardoor de rechter een verbod niet onredelijk vindt.

In het patent van Anascape staat beschreven hoe een analoge stick zes verschillende bewegingen kan representeren. Anascape is het bedrijf van Brad Armstrong, die sinds 1970 zelf gamecontrollers in elkaar sleutelt. Het patent is vrij bekend, want Sony heeft in 2004 er al een licentie op genomen en Microsoft heeft enkele maanden geleden een schikking met Anascape getroffen, nadat Anascape dreigde met een rechtszaak.

Nintendo zinspeelt op hoger beroep, al was het alleen maar om het verbod uit te stellen. Met de rechtszaak is een bedrag van $21 miljoen gemoeid. Gelukkig voor Nintendo valt de huidige Nunchuck niet onder de aanklacht.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie