abonneren

Nintendo: verkoop Wii boven verwachting

Reggie Fils-Aime, de baas van Nintendo Noord-Amerika, is erg blij met de wereldwijde verkoop van zijn Wii. De nieuwe console gaat als een warm broodje over de toonbank en de kans is groot dat er voor het einde van dit jaar meer Wii's verkocht zullen zijn dan Nintendo had verwacht. Nintendo schatte dat er ongeveer vier miljoen Wii’s voor het einde van dit jaar wereldwijd zouden zijn verkocht. Indien de vraag groter is Nintendo had verwacht dan zal Nintendo meer Wii’s produceren om aan de vraag te kunnen voldoen.
Hoeveel Wii’s Nintendo boven de geplande vier miljoen kan produceren is niet bekend. Volgens Fils-Aime verkoopt Nintendo op dit moment elke Wii die het fabriceert. Voldoen aan de wereldwijde vraag ziet Fils-Aime als “een uitdaging”.

Analisten denken dat de Wii zijn succes te danken heeft aan zijn lage prijs, de unieke gameplay door de nunchuk-controller en de positieve ‘buzz’ die de console vooral op het internet krijgt. Veel analisten verwachten dan ook dat de Wii de ‘sleeper hit’ van de komende feestdagen zal zijn. Doordat Sony grote problemen heeft met zijn Playstation 3 is de kans groot dat de Wii gemakkelijk de tweede plaats kan veroveren in de consolemarkt, vlak achter Microsofts Xbox 360.

Verwondingen
Maar ook de Wii heeft zijn problemen. Gamers waren al bekend met de ‘Nintendo-duim’, een veel voorkomende kwaal onder jonge gamers, maar de Wii introduceert een nieuwe reeks kwalen, kwetsuren en verwondingen.

Overal op het internet zijn verhalen te lezen over Wii-eigenaren die dachten even lekker virtueel te sporten met een goede vriend. Doordat gamers met de speciale controller de bewegingen moeten nadoen van echte sporters kunnen ze ook dezelfde kwalen krijgen, zoals een pijnlijke rug bij boksen, pijnlijke schouders bij basketbal en natuurlijk een tenniselleboog.

Veel gamers hebben bij het spelen op de Wii spieren gebruikt die ze nog nooit eerder hebben gebruikt. Wanneer gamers drie uur met een andere gamer gaan tennissen dan zullen hun spieren net als bij echte tennissers de volgende dag pijn doen.

Ook komt het vaak voor dat de controller, ondanks dat er een polskoord aan zit, uit de handen van een fanatieke gamer vliegt. Hierdoor zijn al enkele televisieschermen stuk gegaan en heeft menig huisdier geleerd om de huiskamer te verlaten wanneer zijn baasje de Wii aanzet.

Alle verwonde Wii-eigenaren doen blijkbaar hun beklag online, want volgens Nintendo komen er bij hun geen klachten binnen. Perrin Kaplan, een woordvoerder bij Nintendo, zegt dat gamers meer aan sport moeten doen wanneer ze merken dat ze door het spelen op de Wii spierpijn krijgen. “Het is ook mogelijk om de games te spelen zonder van je bank te komen,” aldus Kaplan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: