abonneren

Nintendo schakelt SDHC-functionaliteit op Wii in

Sinds vanmorgen zal bij de meeste Wii-bezitters hun console blauw oplichten. Er is een update voor het System Menu beschikbaar. Versie 4.0 brengt een aantal grote verbeteringen met zich mee, waaronder ondersteuning voor SDHC-kaarten (tot 32 GB) en het rechtstreeks spelen van titels vanaf deze kaartjes.Eén van de grootste kritiekpunten op de Nintendo Wii was het gebrek aan opslagcapaciteit. Gamedownloads (zoals Virtual Console-titels en Wiiware) konden alleen in het 512 MB-grote interne geheugen opgeslagen worden, dat in no-time vol zat.
De sd-reader aan de voorzijde ondersteunde weliswaar kaartjes tot 2 GB, maar titels konden niet vanaf het kaartje worden afgespeeld.

Met de nieuwe System Menu 4.0 komt hier eindelijk verandering in. De reader ondersteunt nu het SDHC-formaat (tot 32 GB) en de gamedownloads kunnen rechtstreeks vanaf het kaartje worden afgespeeld. Nintendo speelt hierbij een klein beetje vals, want de games worden eerst naar het interne geheugen gekopiëerd alvorens ze te openen, maar het scheelt in ieder geval een hoop handmatige kopieerstappen.

Of er nog een harde schijf voor de Wii komt, is onzeker. Hoewel er volgens meerdere geruchten een harddisk addon beschikbaar zou komen die in de twee usb-poorten geplugd zou worden, heeft Nintendo altijd ten stelligste ontkend een harde schijf te willen gebruiken. Het toelaten van 32 GB sd-kaartjes lijkt een prima oplossing.

Het installeren van System Menu 4.0 brengt hackers meteen een nieuwe slag toe. De beruchte Twilight-hack werkt niet meer en IOS16, dat gebruikt werd om op illegale wijze gamedownloads te installeren, is nu gepatched. Het is voorlopig niet meer mogelijk homebrew te installeren op de nieuwe firmware, tenzij de homebrew al aanwezig was voor het updaten naar 4.0.

Nintendo heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan te kondigen dat er een nieuw kanaal in de Wii-winkel bijkomt. In dit kanaal zullen ouderwetse arcade (speelhalkast)-games aangeboden worden. Ook heeft Nintendo bevestigd dat er nieuwe Mario- en Zelda-games in ontwikkeling zijn.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord