abonneren

Nintendo past regiocodes toe op DSi-spellen

Konden Europese bezitters van een Nintendo Gameboy of DS nog gewoon in Amerika hun spelletjes kopen, met de nieuwe Nintendo DSi is het niet meer mogelijk om games buiten de eigen regio te kopen. Ook downloads buiten de eigen regio zijn uitgeschakeld, net als bij de Nintendo Wii.Helemaal onverwachts is deze stap van Nintendo niet, al zullen er weinig mensen blij worden van deze beslissing. Nintendo begint met de regiocodering omdat de DSi zwaar leunt op netwerkfunctionaliteit. Dankzij de regiocodering claimt Nintendo beter te kunnen inspelen op regionale verschillen.
Daarnaast gebruikt Nintendo het argument van de 'parental controls' (ouderlijk toezicht) die van regio tot regio verschillen.

Nintendo haast zich wel te zeggen dat de normale DS-cartridges regiovrij blijven en dat niet alle DSi-software een regiocode krijgt. Zo zal de webbrowser overal ter wereld te gebruiken zijn. De Nintendo DSi wordt eerst in Japan geïntroduceerd, op 1 november. Amerika krijgt de DSi in april 2009, Europa en Australië zijn als laatst aan de beurt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord