abonneren

Nintendo noteert voor eerst in zeven jaar verlies

Voor het eerst in zeven jaar tijd heeft Nintendo een slecht kwartaal achter de rug: het bedrijf maakte geen winst, maar verlies. Het verlies van 2,01 miljard yen (€ 20 miljoen) is voor een groot deel niet aan Nintendo zelf te wijten, maar aan de sterke yen.Vorig jaar maakte Nintendo in hetzelfde kwartaal nog 69,4 miljard yen winst.
Dat Nintendo nu verlies draait, komt door de zwakke economie in Europa en Amerika en de relatief zwakke dollar en euro, ten opzichte van de yen. Nintendo heeft veel cash uitstaan in vreemde valuta en wanneer deze voor de kwartaalrekening omgerekend worden naar yen, kan dat voor een negatief resultaat zorgen.

Nintendo heeft geen plannen de buitenlandse cashvoorraad aan te spreken of om te zetten, dus eigenlijk is er geen nood aan de man. De andere reden dat Nintendo het laatste kwartaal slecht heeft gescoord, is dat de Nintendo DSi slecht verkoopt nu de 3DS is aangekondigd. Zodra deze console op de markt komt, is een winstkwartaal zo goed als zeker. Problematischer zijn de dalende verkoopcijfers van de Nintendo Wii. Een opvolger van de Wii zou wel eens volgend jaar aangekondigd kunnen worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord