abonneren

Nintendo maakt wellicht sprong naar mobiele platforms

Het Japanse gamebedrijf Nintendo overweegt om het Nintendo Network te lanceren op mobiele platforms en tegelijkertijd een on-demand gamedienst te lanceren. Nintendo benadrukt echter dat zijn games niet op platformen van derden zullen verschijnen.

Het bedrijf laat dit weten in een presentatie van zijn nieuwste kwartaalcijfers. Het Nintendo Network, een gratis online dienst voor spelcomputers Nintendo Wii U en de Nintendo 3DS, moet een op zichzelf staand platform worden dat vergelijkbaar is met Apple’s inlogsysteem. Deze werkt ook op verschillende apparaten. Het Nintendo Network moet ook werken op smartphones en tablets.

Nintendo benadrukt dat de dienst niet moet dienen als marketingmiddel, maar ook als leuke en slimme manier van interactie tussen gebruikers. “Het zou onlogisch zijn om geen zaken op slimme apparaten te doen, aangezien deze momenteel veel beter verkopen dan spelcomputers”, aldus Nintendo-baas Satoru Iwata. “We denken echter dat het uitbrengen van onze games niet de juiste manier is.”

Wel wil het bedrijf een on-demand dienst ergens dit jaar uitbrengen. Wat deze dienst precies doet, is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk worden er geen games op aangeboden. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: