abonneren

Nintendo introduceert nieuwe console: de DSi

Nintendo geeft gisteren een opvolger gepresenteerd voor de razend populaire DS Lite. De nieuwe handheld console heet de DSi en is op meerdere punten verbeterd. Zo zijn beide schermen nu aanraakgevoelig en is de DSi voorzien van een 3-megapixel-camera.Nintendo heeft geluisterd naar kritiek op de huidige DS en DS Lite. Het grootste gebrek zou een tweede touchscreen zijn; in de huidige DS Lite is alleen het onderste scherm aanraakgevoelig. De DSi lost dit op. Beide schermen zijn nu aanraakgevoelig en Nintendo heeft meteen de schermgrootte van 3 naar 3.25 inch opgerekt.
Helaas maakt Nintendo wederom niet gebruik van een breedbeeldformaat, vermoedelijk om compatibiliteit met oudere titels te bewaren. Een breedbeeld-DS staat bij veel gamers hoog op het verlanglijstje.

Naast het nieuwe scherm krijgt de DSi ook een ingebouwde camera met een 3-megapixel-sensor. Dit is vergelijkbaar met de huidige cameramobieltjes. Een flitser ontbreekt overigens.

Ondanks het grotere scherm is de DSi maar liefst 12 procent dunner dan de DS Lite. Om dit te bewerkstelligen is er nu eindelijk afstand gedaan van het Gameboy Advance-slot. Oude GBA-cartridges zijn dus niet meer te gebruiken, al zal dit voor de meeste mensen geen probleem zijn. Het grooste nadeel is dat ook externe accessoires, zoals de Guitar Hero: On Tour-knoppen, nu niet meer gebruikt kunnen worden.

De DSi heeft een sdhc-slot en foto's op te slaan of multimediabestanden van te lezen. Ook het interne geheugen is vergroot zodat er meer applicaties kunnen worden opgeslagen. De Opera-browser zal gewoon beschikbaar blijven en de kans is groot dat er meer nieuwe applicaties uit zullen komen voor de DSi. Ook nieuw is de mogelijkheid om games rechtstreeks te kopen en downloaden uit de Nintendo-catalogus. Hier wordt het bekende Nintendo sterren-systeem voor gebruikt.

De DSi is voorlopig alleen in Japan verkrijgbaar voor een verkoopprijs van ¥18,900 (omgerekend zo'n € 125). Wanneer de DSi de overstap naar het Europese en Amerikaanse continent maakt is nog niet duidelijk.

Een gallery van foto's is te vinden bij Engadget.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: