abonneren

Nintendo en Sony aangeklaagd om controllers

Volgens de Copper Innovation Group hebben zowel Sony als Nintendo technologie gestolen om de signalen van meerdere controllers uit elkaar te houden. Daarom is het bedrijf een rechtszaak tegen de twee consolefabrikanten gestart.Het gaat om een vrij eenvoudige techniek, namelijk het identificeren van verschillende controllers. In een patent van de CopperInnovation Group uit 1996 is te lezen: "Elke transmitter unit heeft een uniek identificatienummer.
Wanneer de transmitter stroom krijgt, bijvoorbeeld wanneer er batterijen geplaatst worden, wordt dit nummer uitgelezen en opgelsagen in het ram van de transmitter. Alle communicatie die vervolgens door de transmitter gepleegd wordt, bevat dit nummer." Zowel Sony als Nintendo zouden precies deze methode gebruiken in hun draadloze controllers.

Als het aan de Copper Innovation Group ligt moeten Sony en Nintendo niet alleen een schadevergoeding en de kosten van de rechtszaak betalen, maar mogen ze ook geen controllers meer maken met deze techniek.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie