abonneren

Nintendo dik in de winst

Bij Nintendo hebben de afgelopen week de champagnekurken geknald toen de verkoopcijfers van de afgelopen zes maanden bekendgemaakt werden.Ten opzichte van het jaar daarvoor werd er maar liefst 9,4% meer winst behaald. Waar die winst vandaan komt? Onder andere uit de verkoop van de Nintendo DS (waarvan er wereldwijd inmiddels 84,33 miljoen geleverd zijn, meer dan er ooit van de Game Boy Advance verscheept zijn), spelletjes voor de DS (454,63 miljoen - waarvan Nintendogs alleen er al meer dan 20 miljoen voor zijn rekening neemt) en uiteraard de Wii.
Daarvan zijn er wereldwijd inmiddels 34,55 miljoen evrkocht, terwijl de teller voor door Nintendo uitgegeven Wii-spellen op 229,85 miljoen staat.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord