abonneren

Nintendo bereidt zich voor op downloadable games

Bezitters van een Nintendo Wii hebben gemerkt dat er sinds enige dagen een systeemupdate naar versie 3.2 gereed staat. De update lijkt weinig veranderingen door te voeren, maar maakt de Wii wel gereed voor downloadable games, oftewel WiiWare.Dankzij WiiWare hoopt Nintendo nieuwe game-ontwikkelaars aan te trekken. Hoewel WiiWare in principe gericht wordt op kleine ontwikkelaars, zullen ook de grote studio's gebruik maken van dit kanaal. Zo komt Square Enix met Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life As A King.
De eerste WiiWare-spellen zullen in Amerika op 12 mei worden geïntroduceerd, hoe het in Europa zit is nog niet geheel duidelijk. De games kunnen worden aangeschaft in de Wii Shop.

Ook zal het mogelijk zijn downloadable content te gebruiken in games zelf. Een goed voorbeeld is Guitar Hero 3: de Xbox 360- en PlayStation 3-versies bieden extra nummers aan die voor een klein bedrag kunnen worden gekocht. Op de Wii-versie ontbrak deze mogelijkheid, maar hier zal dus binnenkort verandering in komen.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie