abonneren

Nintendo 3DS komt op 25 maart

Nintendo heeft vandaag bekend gemaakt dat de 3DS op 25 maart in Europa zal uitkomen.De handheld gameconsole heeft een 3D-scherm waarvoor geen 3D-brilletje nodig is. Het scherm is 3.53" groot (3.02" breed, 1.81" hoog) met een resolutie van 800 x 240 pixels. 400 pixels zijn toegekend aan elk oog om het kijken in 3D mogelijk te maken.

De handheld bevat een ‘stereo camera'  waarmee 3D-foto's gemaakt kunnen worden die meteen op het 3D-scherm zichtbaar worden. Naast het 3D-gedeelte biedt de 3DS ook een aantal andere nieuwe technieken zoals draaiknop die in 3D-werelden nauwkeurige controle biedt in alle richtingen. Een ingebouwde bewegingssensor en gyrosensor reageren op bewegingen en kantelingen van het systeem, dus of spelers hun systeem nu heen en weer of op en neer bewegen, Nintendo 3DS-spellen die deze functie ondersteunen zullen altijd direct reageren.

Verder kan het apparaat wireless hotspots of wireless LAN access points vinden (2.4GHz) en daar informatie vandaan halen zoals gratis software, videos en game data. Bekijken van nieuwe trailers of software-rankings en het kopen van software kan via de Nintendo eShop. Hebt u al wat software gekocht voor uw DSi (XL) en u wilt die draaien op de 3DS dan kunt u dat omzetten via de System Transfer.

Naast een Game Card slot (de grootte van kaartjes van 3DS games zijn ongeveer gelijk aan die van DS games) bevat het apparaatje ook een SD-cardslot. Tijdens de lanceringsperiode (vanaf de lancering op 25 maart tot de E3 Expo begin juni) komen meer dan 30 spellen beschikbaar voor Nintendo 3DS-bezitters. De batterijduur van de 3DS is ongeveer 3-5 uur met 3DS software en 5-8 uur met DS software.

De Nintendo 3DS wordt geleverd inclusief zes augmented reality-kaarten, die ook wel AR-kaarten worden genoemd. Als de twee buitenste camera's op zo'n kaart zijn gericht, kunnen ze die lezen om beelden en animaties "bovenop de werkelijke omgeving‟ te tonen. De handheld wordt geleverd in de kleuren Kosmoszwart en Waterblauw. De prijs voor 3DS is nog niet bekend.

Een trailer vindt u hier.

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: