abonneren

Nintendo 3DS komt in maart naar Nederland

Pech voor wie een Nintendo 3DS onder de kerstboom wil hebben: Nintendo brengt zijn nieuwe, langverwachte handheld console pas in 2011 uit.
De Nintendo 3DS wordt op 26 februari in Japan geïntroduceerd en belandt een maand later op Amerikaanse en Europese bodem.

De Nintendo 3DS, uitgerust met een innovatief 3D-beeldscherm, wordt op 26 februari 2011 in Japan geïntroduceerd en zal daar ¥25,000 (ongeveer €250) gaan kosten. Een maand later zal de Nintendo 3DS ook in Amerika en Europa beschikbaar komen, maar lokale prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Bij de lancering is er de keuze uit een aqua-blauwe of cosmo-zwarte behuizing.

Net als op de Wii gaat de 3DS uitgebreid gebruik maken van Mii's, persoonsgebonden avatars. Deze kunnen met de speciale 3D-camera aan de voorzijde van de 3DS automatisch gemaakt worden van je eigen gezicht. Vervolgens kunnen de Mii's bewerkt worden in de Mii Studio.

Ook heeft Nintendo een aantal technische weetjes vrijgegeven. De Nintendo 3DS bevat in een gebouwde pedometer (stappenteller), kan beperkt multitasken (door middel van saved states) en wordt geleverd met zes AR-kaarten voor Augmented Reality gaming. Vanuit elke game is het mogelijk een webbrowser op te roepen, wifi kan uitgeschakeld worden voor gebruik in het vliegtuig of om de accuduur te sparen en de 3DS bevat een ebook-applicatie en virtueel notitieblok.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie