abonneren

Nine Inch Nails-album brengt online $1.6 miljoen op

Trent Reznor van Nine Inch Nails heeft vorige week zijn nieuwe, vierdelige, instrumentale album "Ghosts I-IV" online gezet. Geïnteresseerde luisteraars konden het album in verschillende formaten kopen. De prijzen varieerden van gratis downloads tot $300 voor een fysieke collector's edition-set.Het experiment, waarbij de bemoeienis van een platenmaatschappij geheel achterwege gelaten wordt, is een doorslaand succes geworden voor de frontman van de populaire band. Reznor heeft inmiddels verklaard dat er in één week maar liefst $1.6 miljoen aan cd's en downloads is besteld.
Reznor koos voor een aparte prijsstrategie. Zo is de download van de eerste cd geheel gratis, de complete set kan voor $5 worden gedownload, een dubbel-cd kan voor $10 worden besteld, voor $75 wordt er nog eens allerlei bonusmateriaal meegestuurd en een gelimiteerde boxset (2500 exemplaren) voor $300 was binnen één dag uitverkocht.

Radiohead heeft een dergelijke strategie enkele maanden geleden toegepast op het nieuwe album "In Rainbows", maar de band weigert verkoopcijfers bekend te maken.

Turn It Up

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie