abonneren

Nikon Coolpix met touchscreen en stylus

Het gebruik van aanraakschermen begint nu ook bij digitale camera's toe te nemen. De nieuwe Nikon Coolpix 4000 heeft niet alleen een touchscreen maar ook een pen voor de precieze bediening.Deze pen is nuttig voor de fijnere bedieningsfuncties die op het drie inch grote schermpje toch wat lastig zijn te bedienen met dikke vingers.
We bedoelen dan het retoucheren van foto's of het toevoegen van handgeschreven teksten of tekeningen aan een juist geschoten plaatje.

De camera is verder ook heel modern, 12 megapixels, 4x zoom en alle automatische functionaliteit die het fotograferen bijna niet meer laten mislukken. De Coolpix S4000 is eind maart te koop voor €189.

Uiteraard blijft het niet bij deze ene camera en heeft Nikon nieuwe camera's voor elk wat wils. Zo is er voor de veeleisende fotograaf een nieuwe zogenaamde bridge-camera de Coolpix P100. Deze camera combineert maar liefst 26 x zoom met een 10 megapixel sensor. Filmen kan ook in Full HD met 30 beelden per seconde. Op het uitklapbare 3-inch scherm houdt u alles goed in de gaten. De Coolpix P100 komt begin maart in de winkels voor €439.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie