Nike gebruikt 3D-printer voor special-edition voetbaltas

Er wordt tegenwoordig van alles geprint, maar het blijft toch bijzonder om te zien hoe deze techniek wordt toegepast bij het maken van nieuwe producten. Zo ook bij de nieuwe tassenlijn van Nike: met de nieuwe Nike Football Equipment Collection laten ze zien dat het gebruiken van printtechnieken er heel futuristisch uit kan zien.

Voor de nieuwe voetballijn van het merk zijn 3D-printtechnieken gebruikt, onder andere in een Rebento-tas die Nike voor de FIFA World Cup 2014 in Brazilië maakte. De tas werd speciaal voor Neymar jr., Wayne Rooney en Christiano Ronaldo ontworpen en heeft een plaatje waar de naam van de speler in is gegraveerd.

Explosie

In het Portugees betekent ‘rebento’ exploderen, dus niet zo’n gekke keuze voor een voetbaltas. Verder is de tas een verwijzing naar twee voetbalschoenen die Nike ook produceert – de Magista en de Mercurial. Voor iedereen die de tas wil bezitten: dat wordt moeilijk. Er zijn maar drie exemplaren gemaakt en tenzij je Neymar jr. Wayne Rooney of Chrisitano Ronaldo heet, kun je alleen kijken naar de mooie foto’s die van de tas zijn gemaakt. Als deze tas eenzelfde strijd ontketent als de slimme voetbalschoen, zijn wij in ieder geval benieuwd waar de concurrentie mee aan komt zetten. 

Lees ook:

> Spotgoedkope 3D-printer
> 3D-printer bouwt huis in één dag

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Voetbal, Printer, Tas, mercurial, christiano ronaldo, nike football equipment edition, voetbaltas, magista, special-edition