abonneren

Nijmegen stad met snelste internet van Nederland

Uit de resultaten van een jaar lang metingen met de snelheidstool Nuria rapporteert iPingTest, dat Nijmegen van alle Nederlandse steden aan kop gaat met de snelste internetverbindingen.Sinds 2003 installeren internetgebruikers de snelheidsstool Nuria om inzicht te krijgen in de daadwerkelijke snelheid van hun verbinding. Resultaten daarvan worden verzameld door iPingTest.
Over het afgelopen jaar is nu, gebaseerd op 1,8 miljoen downloadmetingen verdeeld over alle dagen van 2009 en over alle breedband-verbindingstypen (kabel, ADSL en glasvezel) een ranglijst opgesteld waaruit duidelijk wordt in welke Nederlandse steden het snelste internet te vinden is.  

Opvallend snel zijn de verbindingen in Nijmegen *14,71 Mbps), Enschede (12,39 Mbps), Amsterdam (12,37 Mbps), en Eindhoven (12,32 Mbps), met scores van meer dan 20% boven het landelijk stedengemiddelde - bijna 10 Mbps. Den Haag (7,89 Mbps), Groningen (7,57 Mbps), Amersfoort (7,08 Mbps) en Leiden (6,64 Mbps) scoren meer dan 20% ónder het stedengemiddelde.

Uw eigen snelheid meten kan via Nuria.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord