Nieuwste Windows 10-build niet voor Slow Ring-gebruikers te downloaden

De nieuwe versie van de Technical Preview van Windows 10 komt niet beschikbaar voor Slow Ring-testers. Build 10130 zou dit weekend als ISO te downloaden moeten zijn, maar er zitten nog te veel bugs in de build waardoor Microsoft het besturingssysteem pas later uitbrengt.
Dat laat Microsoft weten. Het is de eerste keer dat een Technical Preview niet beschikbaar komt voor Slow Ring-testers.

Builds

Windows 10 is al sinds oktober te gebruiken als 'Technical Preview'. Er komen regelmatig updates uit voor de Preview, de zogenaamde 'builds', waarin nieuwe features voorkomen.

Langzaam en snel

Die updates worden op twee manieren uitgerold naar Windows Insiders. De eerste uitrol gaat naar 'Fast Ring-gebruikers', die de build direct kunnen downloaden op hun systeem. Dat geeft Microsoft de tijd om te kijken naar kritieke bugs waardoor installaties niet meer werken. Als die er niet zijn, wordt de Technical Preview uitgerold naar 'Slow Ring-gebruikers'. Zij kunnen Windows 10 dan downloaden als ISO-bestand om zelf te installeren.

Bugs

In 'build 10130' zitten nog een aantal bugs, waardoor het besturingssysteem niet goed werkt. Gebruikers krijgen een error (0x80146017), wanneer zij het OS proberen op te starten.

Het is niet bekend of Microsoft de build alsnog gaat uitbrengen als ISO-file, of dat gebruikers moeten wachten op de volgende versie.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: technical preview, build 10130