abonneren

Nieuwe zoek-opties in Google

Het intikken van een zoekterm in Google levert in de regel vele duizenden resultaten op - het bekende door-de-bomen-het-bos. Door nieuwe filters toe te voegen, hoopt Google het vinden van de juiste informatie makkelijker te maken.Wie zoekt via www.google.com (op google.nl zagen we de nieuwe optie (nog) niet staan)ziet links onder het zoekscherm Show Options staan, met een kruisje ervoor. Door op dat kruisje te tikken, ontrolt zich aan de linkerkant een rij zoek-opties.
Een aantal daarvan zijn al een aantal maanden geleden toegevoegd, maar er zijn ook een aantal nieuwe bij.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ervoor te kiezen alleen recente resultaten te laten zien, waarbij zelfs gekozen kan worden voor resultaten die het afgelopen uur online zijn gezet. Ook zal er op korte termijn gefilterd kunnen worden op specifieke bronnen als News, Blogs en Forums.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord