abonneren

Nieuwe worm richt zich op sociale netwerken

PandaLabs heeft een nieuwe worm ontdekt die sociale netwerken als Facebook en MySpace gebruikt om zich te verspreiden. Deze worm, BoFace.G genaamd, plaatst een link naar een nep YouTube-video op de profielpagina van geïnfecteerde gebruikers. De worm kan de link ook via een privébericht naar alle contacten van geïnfecteerde gebruikers sturen. Wanneer men de video vervolgens probeert te bekijken, wordt men automatisch doorgelinkt naar een website waarop wordt gevraagd de Flash Player te updaten om de video te kunnen bekijken.
Op het moment dat men dit doet, dringt een kopie van de worm de computer binnen die vervolgens alle contacten infecteert.

"Sociale netwerken hebben miljoenen gebruikers en zijn daardoor uitermate populair bij cybercriminelen om malware te verspreiden", aldus Luis Corrons, technisch directeur van PandaLabs. "We raden gebruikers van sociale netwerken aan de herkomst van berichten te controleren voordat ze op links klikken of bestanden downloaden op hun computer."

Eén van de twee aangevallen sociale netwerken heeft inmiddels maatregelen genomen om gebruikers te beschermen tegen deze vorm van malware. Klanten van Panda werden al proactief tegen de aanvallen van deze nieuwe worm beschermd door de Collective Intelligence-techniek. Hiermee wordt automatisch - via cloud computing - nieuwe malware geïdentificeerd waarvan nog geen update beschikbaar is. Het systeem zorgt er zo voor dat klanten bescherming krijgen tegen een veel groter aantal bedreigingen dan bij andere antivirus-leveranciers.

Meer informatie is terug te vinden op de PandaLabs blog: http://pandalabs.pandasecurity.com/archive/Facebook-and-MySpace_2700_s-worm.aspx  

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie