abonneren

Nieuwe ''Wikipedia voor verzamelaars'' gelanceerd

De gratis webcatalogus voor verzamelaars Catawiki wordt officieel gelanceerd op de VerzamelaarsJaarbeurs komend weekend in Utrecht. Catawiki werkt net als Wikipedia: iedereen kan de catalogus aanvullen. De digitale encyclopedie Wikipedia heeft de papieren encyclopedie verdrongen. Catawiki wil hetzelfde bereiken voor de papieren catalogi die de meeste verzamelaars periodiek aanschaffen.

Catawiki wil een en compleet platform zijn voor de verzamelaar: je kunt er gratis je verzameling in bijhouden, een eigen verzamelshop beginnen en in contact komen met medeverzamelaars. Als pilot is de site de afgelopen twee maanden al open geweest voor stripverzamelaars. De stripcatalogus bestaat nu uit 115.000 titels.

Iedereen kan op Catawiki items toevoegen en wijzigen. Anders dan bij Wikipedia zijn er wel beheerders (experts op hun verzamelgebied). Zij beoordelen aangebrachte wijzigingen. Indien veranderingen onjuist zijn, kunnen deze achteraf teruggedraaid worden. Dat gebeurt op een transparante manier zodat discussie mogelijk blijft. Ook bewaken de beheerders dat de ingevoerde catalogusprijzen reëel zijn.

De naam Catawiki is een samentrekking van catalogus en wiki. Een wiki is een website waarop bezoekers zelf eenvoudig informatie kunnen toevoegen of aanpassen. De term wiki is bekend van Wikipedia, de online encyclopedie. Het komt uit het Hawaïaans en betekent 'snel, vlug'.


Website: http://www.catawiki.nl/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord