abonneren

Nieuwe WD VelociRaptor voor servers met backplanes

Western Digital lanceert een nieuwe VelociRaptor hard drive, de jongste telg in de VelociRaptor-serie. De harde schijf is speciaal ontwikkeld voor servers, pc's, Mac's en professionele werkstations die een backplane-opzet vereisen. De schijf is te koppelen aan allerlei apparatuur die gebruikmaakt van een backplane. De nieuwe VelociRaptor heefttwee keer zoveel capaciteit, presteert 35 procent beter en genereert 35 procent minder warmte dan de voorgaande schijven in de ‘Raptor'-serie.

Steeds meer leveranciers voorzien hun servers van SATA-technologie in 2,5-inch- en 3,5-inch-formaat vanwege de lage kosten en hoge betrouwbaarheid. Daarnaast configureren leveranciers servers steeds vaker met backplanes om het ontwerp van systemen met meerdere drives eenvoudiger te maken.

De VelociRaptor biedt 300 GB opslagcapaciteit in 2,5-inch formaat. De harde schijf bevindt zich in een IcePack: een 3,5-inch behuizing met ingebouwde koeling. Deze speciale aanpassing zorgt ervoor dat de schijf past in een standaard 3,5-inch ruimte in een pc- of serverchassis.

Prijs en beschikbaarheid
De WD VelociRaptor met 150 GB (model WD150HLFS) en met 300 GB (model WD300HLFS) harddisks zijn online verkrijgbaar op www.westerndigital.com en via geselecteerde retailers. De consumentenadviesprijzen voor de WD VelociRaptor 150 GB en 300 GB bedragen respectievelijk 159 euro (incl. btw) en 228 euro (incl. btw).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord