abonneren

Nieuwe 'vriendelijke' versie van WGA Notifications

Microsoft heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Windows Genuine Advantage Notifications-tool. De nieuwe versie is ietsje vriendelijker gemaakt doordat gebruikers van een illegale Windows-versie nu een pop-up krijgen wanneer WGA een illegale versie van het besturingssysteem detecteert. WGA is een controversieel onderdeel in Microsofts strijd tegen illegale kopieën van zijn Windows-besturingssysteem. WGA Validation werd in juli vorige jaar uitgebracht en daarna uitgebreid met WGA Notifications.
Hoewel het tooltje eigenlijk ‘opt-in’ is - de gebruiker mag zelf bepalen of hij het gebruikt of niet - heeft Microsoft wel bepaald dat WGA verplicht is om software en updates afkomstig van Microsoft te kunnen downloaden.

Begin dit jaar ontstond er de nodige ophef toen bleek dat WGA dagelijks contact maakte met de servers van Microsoft om data door te sturen. Afgelopen juni stopte Microsoft met deze dagelijkse controle en WGA maakt nu ‘maar’ eens in de 90 of 120 dagen contact met Microsoft.

In de nieuwe versie van WGA heeft Microsoft vier productsleutels voor Windows XP toegevoegd waarvan bekend is dat ze illegaal gebruikt worden. Een gebruiker die één van deze sleutels gebruikt zal dus deze week een pop-up op zijn scherm zien waarin hij kan lezen dat zijn besturingssysteem illegaal is. WGA is wel zo vriendelijk om gelijk een link te geven waar de gebruiker een legale versie kan aanschaffen.

Gebruikers die niet wisten dat ze een illegale versie gebruikten, komen in aanmerking voor een gratis kopie van Windows XP indien ze een verklaring afleggen waarin staat van wie ze de kopie gekocht hebben.

Microsoft hoopt ook dat gebruikers de nieuwe versie vriendelijker vinden doordat er nu een wizard is die hen aan de hand door het installatieproces leiden, terwijl ze informatie krijgen over hoe het tooltje precies werkt. Gebruikers krijgen ook meer informatie over de resultaten van de validatie en tips over hoe ze problemen kunnen oplossen wanneer WGA niet kan zien of de Windows-versie legaal of illegaal is.

Ondanks dat Microsoft met zijn WGA-tool regelmatig de pc van een gebruiker controleert, iets waar veel gebruikers niet van gediend zijn, installeert meer dan 60 procent van de gebruikers het tooltje wanneer Microsoft daarom vraagt.

De nieuwe versie van WGA Notifications kunt u via Microsofts website downloaden of via ‘Automatische Updates’ binnenhalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord