abonneren

Nieuwe vingerscanner neemt je poriën onder de loep

Door een nieuwe vingerprintscanner zullen criminelen het in de toekomst nog moeilijker krijgen. Onderzoekers hebben er namelijk eentje ontwikkeld die nog sneller en betrouwbaarder is dan de scanmethodes die we nu gebruiken.

Deze nieuwe methode brengt de zweetporiën in een menselijke hand in kaart door fluorescerend polymeer te gebruiken, dat kleur verandert als het in aanraking komt met de kleine druppels water die zich op je vinger bevinden. Volgens de nieuwe studie is slechts een heel klein gedeelte van de vingerafdruk is nodig om iemand te identificeren.

Vingerafdrukherkenning

De sensortechnologie die in deze studie is ontwikkeld is mogelijk een nieuwe methode in vingerafdrukherkenning en kan gebruikt worden voor de klinische diagnose van slechtwerkende zweetporiën, zo schrijven de researchers in hun studie, die op 29 april op Nature Communications werd gepubliceerd.

Zweetporiën

Het idee van het gebruik van zweetporiën voor het controleren van vingerafdrukken is niet nieuw, maar het is voor het eerst dat er snelle, betrouwbare methoden voor beschikbaar zijn. Het apparaat werd ontwikkeld door een team geleid door Jong-Man Kim. Wanneer een vinger op het apparaat wordt gelegd, verandert het polymeer van blauw naar rood en licht het op de plekken waar het in aanraking komt met zweet op. Dit creëert een gestippeld patroon dat overeenkomt met een unieke vingerafdruk. 

Het stippelpatroon van je zweetporiën

Bron: Mashable

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie