abonneren

Nieuwe versie verboden game Manhunt 2 in november

Er komt in november een nieuwe versie uit van de controversiƫle game Manhunt 2. In de game kruipt de speler in de huid van een krankzinnige seriemoordenaar en wordt hij beloond voor het zo gruwelijk mogelijk afmaken van tegenstanders. Niet verwonderlijk werd de game direct na de lancering geboycot in de VS. Door alle controverse besloot ontwikkelaar Take-Two Interactive de game terug te trekken.

De eerste versie kreeg een ‘Adults Only/18+'-waardering en stond daardoor gelijk aan porno. Hoewel het geen officieel beleid is, willen Microsoft, Sony en Nintendo niet dat er 18+-games uitkomen voor hun consoles. De nieuwe versie moet een ‘Mature/16+'-waardering krijgen zodat de console-fabrikanten er geen probleem meer mee hebben.

Manhunt 2 wordt ook geboycot in Groot-Brittannië en Ierland. Het is niet bekend of Take-Two de nieuwe versie van de game opnieuw ter waardering heeft aangeboden in die landen.

De controverse rondom Manhunt 2 deed in de gamesindustrie de discussie oplaaien of het waarderingssysteem voor videogames herzien moest worden. Verschillende gamesrecensenten zeiden dat de game inderdaad erg gruwelijk en zeer gewelddadig is, maar niet gruwelijker of gewelddadiger dan populaire films als Saw en Hostel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie