abonneren

Nieuwe Versie van Office 2010 bèta 1 uitgelekt

Naar verluidt is er een nieuwe versie van de Office 2010 bèta uitgelekt. Meest zichtbare verschillen zijn: een nieuw logo, nieuwe pictogrammen en een nieuw synchronisatiecentrum voor de Office Web Apps.De grootste nieuwe functie van de komende Office versie zijn de Office Web applications. Dit zijn lichte versies van Word, Excel, Powerpoint en OneNote, die moeten concurreren met soortgelijke cloud-toepassingen als Google Apps.

Voorlopig zal er in tegenstelling tot eerdere berichten, in Augustus geen preview versie van de Office Web Apps worden uitgebracht. Wel wordt deze preview binnen afzienbare tijd verwacht.

Toch zal Microsoft nog een flinke dobber hebben aan het aan de man brengen van de nieuwe Office versie. De grootste concurrent van een nieuwe Office is Office zelf. Volgens marktonderzoek gebruikt 58 % van de zakelijke gebruikers nu nog steeds Office 2003. Dit terwijl Office 2007 al sinds het verschijnen van Windows Vista beschikbaar is. 24% van de zakelijke gebruikers werken met Office 2007. De nieuwe "ribbon" gebruikersinterface zou wel eens een bredere acceptatie in de weg kunnen staan. Zelfs 15% van de zakelijke gebruikers hebben  zelfs nog oudere versies als Office XP in gebruik.

Via: The Microsoft Blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie