abonneren

Nieuwe versie Pac Man als eerbetoon voor bedenker

Er komt een nieuwe versie van het klassieke computerspel Pac Man voor de Xbox Live online dienst. De nieuwe versie is een eerbetoon aan de bedenker van Pac Man, Toru Iwatani. De gamesdesigner trekt zich terug uit de gamesindustrie en gaat zich meer toeleggen op lesgeven.De nieuwe versie van Pac Man lijkt op het 27-jaar oude origineel.
Voor het geval u 27 jaar in een grot hebt gewoond; in Pac Man bedient u met een joystick een geel pizza-achtig figuurtje en moet u rennend door een digitaal doolhof witte pillen opeten terwijl u probeert om niet gepakt te worden door gekleurde spoken.

De nieuwe versie heeft de naam ‘Pac Man Championship Edition' en het is de tweede - en laatste - versie die Iwatani persoonlijk heeft ontworpen. De game was ontwikkeld voor de finale van het wereldkampioenschap Xbox 360 Pac Man die in New York werd gehouden. Toen raceten negen finalisten voor de eerste keer door de levels van de nieuwe game.

Iwatani (52) is op dit moment nog werkzaam voor Namco Bandai Japan, maar hij gaat meer tijd besteden aan het opleiden van een nieuwe generatie gamedesigners op de Polytechnische Universiteit in Tokyo. Het is dan ook opmerkelijk dat Iwatani denkt dat de toekomst van de gamesindustrie niet ligt bij professionele designers maar bij buitenstaanders. Als voorbeeld geeft Iawatani de bedenker van het spel Tetris. Dit was geen gamesdesigner maar de Russische wetenschapper Alexey Pajitnov.

De ‘Pac Man Championship Edition' zal vanaf morgen voor $10 te downloaden zijn op Xbox Live.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: