abonneren

Nieuwe versie Dungeons & Dragons gaat (deels) digitaal

Al tientallen jaren lang wordt het spel Dungeons & Dragons op de ouderwetsche manier gespeeld: met een groep mensen om een tafel. Maar in Editie 4, die er binnenkort aankomt, zal ook online een rol gaan spelen. Niet alle fans zijn daar even blij mee.D&D is een roleplaying game die de inspiratiebron is geweest voor zowat alle rpg's die op de computer gespeeld worden. Maar van internet hield D&D zich jarenlang afzijdig. Tot nu dan. Editie 4 wil namelijk online mogelijkheden bieden, als hulpmiddel bij het spel.
Dankzij deze mogelijkheid hoeven spelers zich niet meer fysiek in één ruimte te bevinden, maar kunnen ze zich om een virtuele speeltafel scharen. Daarnaast kunnen spelers via chat met elkaar communiceren. Wizards, de uitgever van D&D, zegt hiermee onder andere juist op de oude groep spelers te mikken: mensen die in de jaren zeventig (en tachtig, en negentig) geregeld avonturen met elkaar beleefden, maar die nu allemaal hun eigen weg zijn gegaan. Via internet zouden juist deze mensen weer bij elkaar kunnen komen.

Veel fans vinden deze ontwikkeling maar niets. Juist het bij elkaar komen vormt een groot deel van de charme van het spel. Dat blijkt ook uit een eerder experiment. Er is een Dungeons & Dragons Online, maar deze online game heeft maar 100.000 spelers. Ter vergelijking: een game als World of Warcraft heeft er zes miljoen...

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: