abonneren

Nieuwe versie Chrome-browser is 25 procent sneller

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Chrome-browser. Het is de eerste belangrijke update voor de browser en belooft minstens 25 procent sneller webpagina's in te laden.De nieuwe versie van Chrome is sneller en heeft een handjevol nieuwe functies, zoals uit automatisch invullen van persoonlijke informatie in online formulieren en een nieuwe manier voor gebruikers om tabbladen te herrangschikken. Volgens Google toont de nieuwe versie van Chrome webpagina's 25 tot 35 procent sneller dan de huidige versie. De nieuwe versie van Chrome scoort 100 procent in de Acid3-test.


Google staat met zijn Chrome-browser op een verre vierde plaats in de browsermarkt. Chrome heeft wereldwijd een marktaandeel van een luttele 1,2 procent. Microsofts Internet Explorer domineert nog steeds de browsermarkt met een marktaandeel van 67,4 procent. Mozilla's Firefox staat met een marktaandeel van 22 procent op de tweede plaats. Apple's Safari staat met acht procent op de derde plaats.

Gelijk met de nieuwe versie heeft Google ook het officiële Chrome Blog gelanceerd. Via het blog houdt Google contact met Chrome-gebruikers en de ontwikkelgemeenschap.


Chrome Blog: chrome.blogspot.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: