abonneren

Nieuwe verkooprecords bij Apple

De kwartaalresultaten over het afgelopen kwartaal bij Apple maken duidelijk dat Apple weer een recordomzet heeft gemaakt. Zo bedroeg de omzet ruim $20 miljard en was de nettowinst boven de $4 miljard.Dat Apple ruim vier miljoen iPads heeft verkocht het afgelopen kwartaal is niet zo verbazingwekkend. Wel opvallend is een groei van 27 % in de verkoop van Macs naar 3,9 miljoen stuks.
Ook 14,1 miljoen verkochte iPhones resulteren in een groei van 91 % ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Deze kwartaalresultaten vormen een absoluut record in de geschiedenis van het bedrijf. Ook overtreffen de cijfers zoals gebruikelijk de verwachtingen. Alleen de verkoop van de iPad blijft iets achter ten opzichte van de 5 miljoen stuks die door beursanalisten verwacht werden. Ook voor het komende kwartaal zijn, met de feestdagen in het vooruitzicht, de verwachtingen van Apple positief.

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord