Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Nieuwe usb-stick blijkt eenvoudig te kraken

Een gloednieuwe met biometrie beveiligde usb-stick van Ritech, die onder meer door de Nederlandse overheid wordt gebruikt, blijkt relatief eenvoudig te kraken. Dat meldt Tweakers.net. De usb-stick, de BioSlimDisk Signature, maakt gebruik van 128-bit aes-encryptie om de gegevens te versleutelen. Onderzoek van Tweakers.net op een prototype heeft uitgewezen dat de biometrische beveiliging van de stick is te omzeilen. Gegevens kunnen hierdoor worden uitgelezen, terwijl de gebruiker denkt dat deze versleuteld zijn opgeslagen.

Tweakers.net heeft Ritech van zijn ontdekking op de hoogte gebracht. De fabrikant heeft hierop de firmware van de usb-stick vernieuwd om beter te kunnen controleren of er hackpogingen zijn ondernomen. In het ergste geval kan de stick zelfs onbruikbaar worden gemaakt.

Het is niet voor het eerst dat een fabrikant in samenwerking met Tweakers.net de veiligheid van een nieuwe usb-stick test. Er is fabrikanten veel aan gelegen de beveiliging van opslagmedia op te schroeven, onder meer nadat overheidsdiensten eerder negatief in het nieuws kwamen omdat usb-sticks met gevoelige gegevens kwijtraakten.

Een uitgebreid verslag over de veiligheid van de BioSlimDisk Signature, de mogelijkheid om deze te kraken en de door de fabrikant ondernomen actie, is te lezen op Tweakers.net.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie