abonneren

Nieuwe trends op het gebied van malware en virussen

Volgens de leverancier van beveiligingssoftware PC Tools zijn er momenteel drie (nieuwe) trends op het gebied van malware en virussen: malware 2.0, zero-minute bedreigingen en micro-malware.PC Tools heeft een onderzoeksteam ingezet dat zich richt op gedragstechnologieën. Het team ziet een aantal belangrijke trends op het gebied van handtekeningdetectie en malware-bedreigingen. Volgens de onderzoekers verandert de wereld van beveiliging erg snel en is het belangrijk voor zowel bedrijven als consumenten om zich goed te beveiligen en regelmatig hun software te updaten.
Momenteel spreekt PC Tools meer van zero-minute dan van zero-day bedreigingen op het gebied van beveiliging.

Varianten op malware worden momenteel zeer snel opgezet, waardoor het voor onderzoekers lastiger wordt om volledig op de hoogte te blijven van de laatste updates. De bedreigingen hebben hierdoor redelijk vrij spel en kunnen pc’s infecteren voordat ze door de anti-malware bedrijven worden ontdekt.

Er worden nieuwe technieken gebruikt waardoor bedreigingen nog moeilijker te achterhalen zijn met traditionele ‘op handtekening gebaseerde’ systemen. Deze technieken creëren nieuwe unieke bedreigingen die de systemen kunnen aantasten. Micro-malware - duizenden malware varianten - circuleert en richt zich op kleinere groepen pc’s. Hierdoor wordt deze malware minder snel ontdekt door beveiligingsbedrijven. De malware verspreidt zich razendsnel en de beveiligingsbedrijven worden gedwongen om constant naar nieuwe oplossingen te zoeken

Deze drie trends tonen aan dat - met de komst van het Web 2.0 tijdperk - ook internetbeveiliging de fase van Malware 2.0 ingaat. De echte uitdaging voor beveiligingsbedrijven ligt in het uitzoeken hoe dit nieuwe gedrag van malware sneller ontdekt kan worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord