abonneren

Nieuwe thuiskopie-heffing alweer van de baan

Gisteren heeft de Minister van Justitie in het Kamerdebat over de thuiskopieregeling de beslissing van de SONT-voorzitter (die vorige week een nieuwe thuiskopieheffing introduceerde op mp3-spelers en harddiskrecorders) teruggedraaid. De minister heeft besloten te komen met een Algemene Maatregel van Bestuur waarin duidelijk omschreven wordt welke voorwerpen onder een heffing dienen te vallen. De brancheorganisaties (FIAR, ICT~Office en STOBI) gaan er van uit dat deze maatregel de nieuwe heffing herroept en toekomstige uitbreiding van heffingen op hardware onmogelijk maakt.

Tegelijkertijd heeft de minister duidelijk gemaakt dat het huidige stelsel van thuiskopiëren zo niet functioneert. Economische Zaken en Justitie hebben de Tweede Kamer toegezegd met een gezamenlijke brief te komen met hun visie op de toekomst van het thuiskopiestelsel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord