abonneren

Nieuwe testversie Android N krijgt snelkoppelingen in launcher

Google heeft een nieuwe Developer Preview van Android N uitgebracht. In het nieuwe besturingssysteem zit onder andere een nieuwe UI voor folders op het thuisscherm, en het wordt mogelijk om snelkoppelingen naar bepaalde handelingen binnen apps direct op het startscherm of in de launcher te zetten.

De preview van Android N wordt inmiddels over-the-air uitgerold naar apparaten zoals de Nexus 6 waar testers nu al een vroege bèta hebben draaien. Google waarschuwt wel dat de bèta nog erg onstabiel is en niet geschikt is als daily driver.
 

Snelkoppelingen in launcher

De belangrijkste verandering is dat het mogelijk wordt om snelkoppelingen in de launcher te plaatsen naar specifieke handelingen binnen apps. Google noemt zelf als voorbeeld dat je met één snelkoppeling meteen naar een bepaalde plek kunt navigeren, zonder dat je daarvoor eerst Maps hoeft op te starten.

Er zitten ook een aantal kleine wijzigingen in de UI. zo zien de mappen op het thuisscherm er wat anders uit, en introduceert Google nieuwe emoji.
 

Splitscreen

Android N werd vorige maand voor het eerst uitgebracht als test-versie voor een klein aantal apparaten. Later dit jaar moet het OS worden uitgerold voor nieuwe telefoons. De nieuwe versie van Android heeft onder andere een splitscreen-modus voor op tablets, en ontwikkelaars kunnen interactieve notificaties maken. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Android, Android N, android nutella

Laatste reactie