abonneren

Nieuwe speler in smartphone-navigatie: McGuider

Sygic en Tele Atlas hebben gezamenlijk McGuider ontwikkeld, een SD-kaart waarmee gebruikers altijd een navigatiesysteem op zak hebben. De kaart kost 80 euro.McGuider is een geheugenkaart waarmee Windows Mobile- en Symbian-smartphones als navigatiesysteem gebruikt kunnen worden, zo belooft het persbericht van Sygic en Tele Atlas. Sygic heeft bij deze oplossing de navigatiesoftware ontwikkeld, Tele Atlas zorgde voor de meegeleverde kaarten van McGuider.
Die omvatten alle West-Europese landen inclusief Scandinavië en een groot deel van Oost-Europa. Kaarten van Rusland en Noord-Amerika zijn eveneens (los) verkrijgbaar. In feite levert McGuider niet meer dan 'gewone' navigatiesoftware voor smartphones, aangevuld met een aantal bijzondere functies. Zo waarschuwt McGuider wanneer u de grens passeert en geeft een korte briefing met informatie over het betreffende land, zoals maximale snelheid, valuta en tijdzone.

McGuider levert een flinke hoeveelheid POI's mee in 70 verschillende categorieën: ook bergtoppen, toeristische informatie, stranden en pretparken zijn daarbij aanwezig, naast gebruikelijke categorieën zoals hotels en restaurants. De software kan de route berekenen voor auto, fiets of voetganger. Een gps-ontvanger zult u zelf moeten meebrengen, want McGuider levert alleen de software op een geheugenkaartje. De oplossing kan overweg met ingebouwde en externe Bluetooth gps-ontvangers.

De software is verkrijgbaar op een SD-kaartje met passende adapters voor micro- en mini-SD. Op de website is een lijst van geschikte apparaten te vinden. McGuider is voor 79 euro te koop via de online shop van Tele Atlas.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie