abonneren

Nieuwe spamvariant gebruikt URL's

Spam met plaatjes, waarin u wordt opgeroepen om een bepaald aandeel te kopen, is over z'n hoogtepunt heen. Er is een nieuwe spamvorm in opkomst: de URL-spam.De nieuwe vorm van spam werd gesignaleerd door CleanPort, die op 2 april een grote spamgolf detecteerde. Dit zorgde voor 50% meer spam dan op een normale maandag. De boosdoener is een nieuwe variant: URL-spam.

Spammers zoeken naarstig naar nieuwe mogelijkheden om hun boodschap te verspreiden. Afbeeldingen in e-mailberichten zijn nauwelijks nog verder te ontwikkelen. Gewone letters in plaatjes kunnen door antispam-software worden herkend, waardoor de spammers hun toevlucht moeten nemen tot scheve en gemorphte letters. Daarmee zijn de grenzen van de leesbaarheid bereikt. Spam met plaatjes lijkt daardoor over het hoogtepunt heen.

Bij de nieuwe URL-spam worden e-mailberichten rondgestuurd met daarin de URL van een legitieme website, zoals Fickr of Imageshack. Dit zijn sites waarop gebruikers zelf ook hun foto's of afbeeldingen opslaan. Klikt de gebruiker op de URL in de mail, dan verschijnt een afbeelding met de bekende inhoud: Viagra, aandelen of horloges. Het enige wat de spammers nog moeten doen om gebruikers erin te laten trappen, is een zo echt mogelijk mailtje mee te sturen, waarin ontdeugende plaatjes of persoonlijke foto's van een zogenaamde vriend worden beloofd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord