abonneren

Nieuwe software Microsoft concurreert met BlackBerry

Microsoft komt met nieuwe software waardoor geavanceerde mobiele telefoons (PDA's) meer gebruikt kunnen worden alsof ze pc's zijn. Met de software gaat Microsoft de concurrentie aan met de BlackBerry van Research in Motion (RIM).Microsoft hoopt dat ze met de nieuwe softwarehun succesop de pc-markt kunnen overbrengen naar de markt van PDA's.
Met de Microsoft System Center Mobile Device Manager 2008 kunnen IT-beheerders gemakkelijk applicaties naar PDA's versturen, de beveiliging regelen en het beheer van de mobiele apparaten - die steeds ingewikkelder worden -versimpelen.

Op dit moment wordt de PDA-markt nog gedomineerd door RIM met zijn BlackBerry. De markt van geavanceerde, pc-achtige mobiele telefoons groeit nog steeds waardoor grote bedrijven als Microsoft en Apple er graag een graantje van willen meepikken. Het voordeel van RIM is dat het bedrrijf zowel de hardware als de bijbehorende software ontwikkelt. RIM helpt bedrijven ook met de implementatie van de PDA's in een werkomgeving.

Dit betekent echter niet dat RIM niet ongerust hoeft te zijn over de toegenomen concurrentie. Veel PDA-gebruikers zijn bekend met het Windows- of Mac OS X-besturingssysteem en zijn zullen deze besturingssystemen verkiezen boven een geheeld nieuw besturingssysteem dat ontwikkeld is door een derde partij. Microsoft en Apple hebben ook meer kennis over ‘interaction design' en hoe ze besturingssystemen zo gebruiksvriendelijk kunnen maken.

Microsoft gaat de nieuwe software vandaag tijdens de toespraak van Steve Ballmer op de CTIA Wireless Conference in San Francisco voor het eerst aan de buitenwereld tonen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: