abonneren

Nieuwe sociale zoekmachine Qitera

Na een testfase van enkele maanden is de nieuwe social search engine Qitera voor iedereen vrij te gebruiken. Dankzij deze Europese start-up, die onder meer zeer positieve beoordelingen kreeg in de New York Times , kan je met één muisklik zowel een beeld als de volledige inhoud van webpagina's online bewaren, doorzoeken en delen. Het is niet nodig om tags of omschrijvingen aan opgeslagen informatie toe te voegen. Door de ingebouwde semantische analyse doet Qitera automatisch aanbevelingen op basis van persoonlijke interesse en voorkeuren.
Hoe meer je Qitera gebruikt, hoe beter je zoekervaring wordt.

De Firefox plugin van Qitera integreert je eigen bookmarks bovendien met Google en Yahoo zoekopdrachten. Na installatie zullen de eerste drie resultaten uit je eigen bookmarks bovenaan in zoekresultaten verschijnen.

"We zoeken dikwijls dingen die we al eens eerder hebben gezocht. Door eerst de zoekresultaten te geven van pagina's die we al eens gebookmarked hebben doorbreek je die vicieuze cirkel. Bovendien is de kans groot dat mijn vrienden of collega's precies hetzelfde al eens eerder hebben gezocht. Als mensen online content delen met elkaar, dan gaat dat in meer dan 80 procent van de gevallen via e-mail. Op die manier gaan interessante verbanden tussen mensen, content en onderwerpen verloren. Qitera brengt daar nu verandering in", zegt Joerg Lamprecht, CEO van Qitera.

Qitera is anders dan andere social search-diensten omdat de engine niet afhankelijk is van publieke content op sociale netwerken. Bij Qitera bepaal je zelf wát je met wíe deelt op een directe en veilige manier. Of je nu content met collega's of vrienden wilt delen. Lamprecht: "Wij noemen dat het ‘Share & Care'-principe: Als mensen exact kunnen bepalen welke content ze met welke personen delen, leidt dat tot minder ‘information overload' en betere zoekresultaten."

Qitera is vooral interessant om content te bewaren en te delen binnen je eigen groepen, bijvoorbeeld voor het plannen van een vakantie, het doen van wetenschappelijk onderzoek of het vinden van een nieuwe job. 

Website: www.qitera.com.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie