abonneren

Nieuwe site vertelt u wie u bent

Indien u niet lekker in uw vel zit en u worstelt met de vraag "wie ben ik eigenlijk?", dan kunt u voortaan terecht op de nieuwe website GeneTree.com. GeneTree combineert DNA-gegevens met de sociale-netwerktechnologie die ook gebruikt wordt door populaire sites als MySpace en YouTube.Via de site van GeneTree kunnen gebruikers hun eigen familiestamboom opbouwen en beheren. Bent u van adel? Of misschien de buitenechtelijke zoon van een Russische Tsaar?
Op GeneTree kunt u er samen met vrienden, familie en andere GeneTree-gebruikers onderzoek naar doen.

GeneTree heeft exclusieve rechten voor het gebruik van een genealogische database dat eigendom is van de Sorenson Molecular Genealogy Foundation. Verwacht wordt dat tegen het einde van dit jaar de gegevens van ongeveer 100.000 mensen met ongeveer zes miljoen genealogische vertakkingen in de database zijn opgeslagen.

Een gebruiker kan zijn DNA laten analyseren door de Sorenson Molecular Genealogy Foundation voor een prijs tussen $99 en de $149. De gebruiker kan kiezen uit verschillende soorten mitochondrische DNA-testen. De DNA die getest wordt voor genealogisch onderzoek is niet geschikt om gebruikt te worden om erfelijke ziektes te traceren.

Volgens Scott Woodward, directeur van de Sorenson Molecular Genealogy Foundation, kan mitochondrische DNA ons helpen om meer te weten te komen over onze voorouders. "We kunnen mitochondrische DNA terugleiden naar een enkele vrouw die tussen de 100.000 en 200.000 jaar geleden in Afrika leefde. Deze vrouwen noemen we Mitochondrische Eva."

GeneTree beschermt de privacy van de gebruiker door deze de mogelijkheid te geven om zelf te bepalen welke gegevens, zoals familienaam, foto's of audio en video, hij deelt met andere gebruikers en teruggevonden familie.


Website: www.genetree.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: