abonneren

Nieuwe routeplanner vergelijkt reistijd auto en ov

9292ov.nl heeft een nieuwe routeplanner, waarbij reisadvies (en reistijd!) van het openbaar vervoer én van de auto met elkaar vergeleken kunnen worden. De Auto&OV routeplanner is de eerste ter wereld die reisinformatie over auto en openbaar vervoer combineert.
De combiplanner bevat behalve een P+R-module (waarbij uw reis deels per auto, deels per ov. gaat) ook een filevoorspeller, zodat de reistijden per auto reëler zijn dan bij andere bestaande autorouteplanners. 9292 verwacht dat met het verstrekken van objectieve informatie via internet meer reizigers kiezen voor het openbaar vervoer voor die bepaalde reis op dat moment.

Eén procent van de Nederlanders is bereid om op basis van vergelijkende en reële reistijdeninformatie de auto te laten staan ten gunste van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit een onderzoek tijdens de eerste publiekstest van de Auto&OV routeplanner in oktober 2006.

Of dat inderdaad gaat gebeuren blijft nog te bezien. Als test planden wij twee routes, een lange en een korte. Met de auto gaan was voor allebei de routes veruit de snelste oplossing...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: