abonneren

Nieuwe publieke betaversie Vista Service Pack 1 RC

Microsoft verraste dit weekend vriend en vijand toen het een nieuwe betaversie uitbracht van zijn Vista SP1 RC. De nieuwe versie was eerder alleen beschikbaar voor de selecte groep van 15.000 betatesters maar omdat Microsoft meer feedback wil heeft het een publieke versie uitgebracht.Om deze versie te installeren - en wees gewaarschuwd want hetgaat nog steeds om een prille betaversie - moet u eerst een oude SP1 RC verwijderen. Open het ‘Programs en Features'-controlepaneel en klik met de rechtermuisknop op ‘Service Pack for Windows (936330). Selecteer ‘Uninstall'.


Wacht minstens een half uur tussen het verwijderen van een oudere versie en het installeren van een nieuwe versie. De installer heeft even de tijd nodig om het gehele verwijderingsproces af te ronden. Indien u te snel de nieuwe SP1 RC installeert dan kunt u foutmeldingen krijgen. Het duurt ongeveer 45 minuten om SP1 RC geheel van uw systeem te verwijderen en ongeveer een uur om de nieuwe versie te installeren. Houd er rekening mee dat u al die tijd uw computer niet kunt gebruiken.

Indien u de vorige versie van SP1 al had geïnstalleerd dan zal u weinig aanpassingen of veranderingen merken. Het zoeken naar bestanden gaat veel sneller, maar dat was al zo sinds de vorige versie van SP1. Ook het overzetten van bestanden gaat met SP1 een stuk sneller.

Let op: Wanneer u een prille betaversie van Vista SP1 RC installeert dan loopt de licentie van uw Vista-versie op 30 juni aanstaande af. Op die datum verschijnt op uw desktop de mededeling at u een evaluatiekopie gebruikt. U kunt dan de oude versie van SP1 verwijderen om alle beperkingen op te heffen. Microsoft heeft dit gedaan om zichzelf ervan te verzekeren dat mensen de eindversie van SP1 zullen installeren wanneer deze uitkomt.

Het nummer van de nieuwe versie is 6.0.6001.17208 en het verschijnt als versie 744 onder ‘Systeemeigenschappen'.


Download: Microsoft.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord