abonneren

Nieuwe PSP nu al gekraakt

Vijf dagen na de introductie van de nieuwe PSP Slim & Lite heeft het beruchte hackersteam, Team M33, al een gekraakte firmware uitgebracht. Vooralsnog is er een oude PSP nodig om de hack uit te voeren, maar hier zal op termijn waarschijnlijk verandering in komen.De normale PSP is inmiddels compleet 'opengebroken' door de ontdekking van een speciale recovery-batterij (Pandora's Battery). Deze recovery-batterij is alleen te maken op een oude PSP, maar doet zijn werk wel op de nieuwe PSP Slim & Lite, waarna er een custom firmware van Team M33 geladen kan worden.

De custom firmware heet 3.60 M33 en is niet compatibel met de normale PSP-firmware. Team M33 heeft ontdekt dat Sony de compatibiliteit met de 1.50-kernel heeft uitgeschakeld, waardoor oudere homebrew waarschijnlijk niet meer werkt op de nieuwe PSP. Het hackersteam roept de homebrew-community dan ook op oude applicaties te porteren naar de nieuwe firmware.

Overigens heeft Sony zojuist een nieuwe firmware (3.70) uitgebracht voor de Slim & Lite. Wie zijn PSP Slim & Lite wil hacken, wordt aangeraden de firmware-upgrade niet uit te voeren.

Maxconsole

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie